Kondicykel

Kondicykel eller motionscykel

KondicykelDer er lidt forvirring om ordene, når det kommer til motionscykel eller kondicykel. Dette er også helt forståeligt, for de 2 ting er det samme. Men ordet kondicykel stammer helt tilbage til 70erne hvor denne måde at motionere på spredte sig. Her hed det en kondicykel, for det var en cykel man kunne have indendørs og forbedre sin kondi ved at benytte. Op igennem 80erne og 90erne begyndte der så at komme forskellige versioner af motionscykler. Der kom spinning cykler, sidde motionscykel, attack bikes og flere varianter. Igennem disse år blev det mere og mere standard at sige en motionscykel, frem for en kondicykel.

En kondicykel vil nok af de fleste, forbindes med en cykel som den på vores forside. En fra 70erne som mange havde i soveværelset, hvor man ofte tog en tur inden man skulle i seng eller når man lige stod op. Det var simple cykler, ofte med en mekanisk bremse som blev blev justeret ved at spænde en klods ind mod hjulet. Ordet motionscykel blev mere og mere almindeligt efterhånden som en kondicykel blev mere og mere avanceret og udviklet rent teknisk. Den dag i dag hører man meget sjældent nogen sige ordet kondicykel og det er vel okay, for mange ord er blevet “opgraderet” med tiden i Danmark.

Kan man købe en klassisk kondi cykel?

Hvis man af nostalgiske årsager, kunne tænke sig en klassisk kondicykel som dem man kan huske fra 70erne, så er der mulighed for dette. Her skal man ikke ind på webshops eller sportsbutikker. Man finder dem via Gul og Gratis eller DBA. Disse steder er der med mellemrum klassiske versioner til salg. Men man skal være hurtig. Den som er på billedet fandt vi en Mandag og allerede om Tirsdagen var den solgt. De koster normalt fra 300 kroner og op til 1000 kroner for en i perfekt stand. Men lad os understrege at man kun skal købe en for syns skyld, for de er godt nok ikke til at holde ud at motionere på.

Man kan også ved webshops købe motionscykler som inder om de klassiske. Men fordi de er lavet så de er til at holde ud at træne på, så er designet og opbygningen umulig at efterligne 100 procent. Men der er stadig en del som “ligner” en smule. Hvis man skulle have en del teknisk snilde, så kan man tjene en smule penge ved at restaurere de gamle slidte som man kan finde på brugt salgs hjemmesider. Lav dem fine, mal dem, smør dem og skift få dele, så den er 100 procent i orden. Dermed kan man ofte få omkring 1000 kroner for sådan en klassisk kondicykel.

Men som nævnt tidligere så er der nye til salg som minder om de klassiske, du kan finde dem i webshoppen herunder:

Besøg webshoppen

 

Kontakt os her med spørgsmål